About E 

Fotograaf Evelien Somers

Mijn naam is Evelien en ik ben fotografe in de regio Essen.

Wat begon als een hobby, is nu gegroeid tot een eigen Facebook pagina, website,  een nieuw avontuur en uitdaging maar ook zoveel meer!

Het begon met wat foto's trekken op vakantie, vervolgens heb ik een ietsjes betere camera gekocht. Daarna ben ik de lokale bossen, straten, dierentuinen en feesten onveilig gaan maken met mijn nieuwe camera.

Een andere lens kopen om eens iets anders te proberen, falen maar terug opstaan en zoeken naar de juiste techniek om beter te worden. Dit met ambitie en drive in de zoektocht om telkens die ideale foto te maken en het perfecte moment vast te leggen, met (soms letterlijk) vallen en opstaan!

Ondertussen is die ene camera een hele collectie met camera's en studio materiaal geworden, dit zorgt ervoor dat ik een volledig mobiele studio ter beschikking heb en ook op verplaatsing kan fotograferen. Het is een echte passie geworden zonder het te beseffen.

 

Fotoshoot gezinsportret

Mijn Doel?

Dat is een zeer goede vraag!

Emotie kunnen vastleggen in een beeld! In mijn ogen is er niets mooier. Dit kan een verliefde blik zijn, een traan van geluk, een zwoele knipoog en zelfs een kwade blik. Achter alles zit een verhaal, een gevoel. 

Mijn passie kunnen delen met anderen en hierbij hun meest kostbare momenten permanent vast te leggen zodat er steeds op terug kan gekeken worden. Er zijn veel momenten die we nooit willen vergeten zoals je eigen trouw, Oma die 80 jaar wordt, het doop feest van je kind etc. Ook een fotoshoot om de uitbereiding van het gezinnetje te vieren, een gekke foto voor een origineel kerstkaartje of leuk poseren voor de communie kaartjes hoort allemaal tot de mogelijkheden. Je kan het zo gek niet bedenken!

 

De zorg

Mijn werkend leven is begonnen in de zorg, dit als verpleegkundige. Mensen kunnen helpen zit in mijn DNA gebakken van jongs af aan. Als ex-oncologisch verpleegkundige gaat mijn hart dan ook uit naar oncologische alsook palliatieve/ terminale patiënten. Graag wil ik hen en hun famillie een hart onder de riem steken door op vrijwillige basis fotoshoots te doen voor deze mensen. Dit om de hele goede momenten zoals het overwinnen van Kanker te vieren door bv een shoot te doen na het overwinnen van borstkanker, het positieve verhaal vast te leggen achter een litteken, het leven vieren door eens goed gek te doen voor de camera, ... ! 

Ook de mindere momenten wil ik graag vastleggen zoals het laatste familiefeest van een geliefd persoon, en hierbij een shoot doen met de kinderen (en kleinkinderen) etc. Samen gaan we aan de slag om de perfecte momenten vast te leggen die de persoon omschrijven.  Dit met een persoonlijke aanpak en op een natuurlijke manier met veel gevoel en respect voor de situatie.

 

Fotoshoot met hond

Dierenvriend

Van jongs af aan heb ik ook een grote liefde voor dieren meegekregen van thuis uit.

Jaren paard gereden en deze dagelijks verzorgd, honden als huisdieren gehad, graag naar de kinderboerderij en zoo gaan om diertjes te kijken. 

Zelf heb ik momenteel nog twee schatten van honden als huisdier. Ze staan vaak model, de ene keer met al wat meer medewerking als de andere.

Vanuit deze liefde voor dieren bied ik ook shoots aan met je favoriete viervoeter of ander huisdier. Of dit nu een kat, konijn, hond, vogel of paard is maakt niet uit. Zelfs meerdere tegelijk is een optie, de uitdaging ga ik niet uit de weg.

 

Landshapsfotografie

Avonturier

Een avonturier zit er ook verstopt in me, hoewel echt verstopt zit die niet.

Een mooi wandeling in de natuur, nieuwe plekken en (foto)locaties ontdekken, heerlijk reizen, ...

De wereld zien en kunnen vastleggen op foto, daar haal ik energie uit. Een leuke herinnering aan een heerlijk avontuur om telkens weer bij weg te dromen.